Rasina epoxidica - ce este si la ce o putem folosi ?

Rasina epoxidica - ce este si la ce o putem folosi ?

Rășina epoxidică oferă o multitudine de posibilități care nu pot fi comparate cu niciun alt material. În combinație cu lemnul spre exemplu, avem multe posibilități de realizare: suprafețe din lemn etanșate cu rășină epoxidică transparenta sau colorata, turnare în combinație cu lemn, mese sau blaturi de masă, lampi, tocatoare, bijuterii, etc. Vă vom arăta "pas cu pas" :) cele mai bune posibilități de aplicare și vă vom oferi suportul tehnic necesar, pentru a duce la indeplinire proiectele pe care le doriti.

Acoperirile epoxidice sunt în esență polimeri constând din două componenta - o componenta rășină și o componenta întăritor. Când aceste două componente sunt amestecate împreună în raportul corect, specificat in fisele tehnice, are loc o reacție chimică, rezultând o suprafață foarte dură, cu rezistență ridicată la zgârieturi, solvenți și substanțe chimice.

Pentru a obtine o suprafata de inalta calitate, secretul este sa pregatesti foarte bine suprafata pe care vrei sa aplici, , amestecarea corecta a celor două componente conform indicatiilor date de producător și nu in ultimul rand un mediu de lucru optim.

Dupa ce amestecam rasina epoxidica cu componenta intaritoare, incepe o reactie chimica exoterma. In acest proces, amestecul rezultat sufera o transformare, și se întărește de la lichid la gel și apoi la formă solidă. Procesul de intarire poate dura ceva timp, functie de tipul de rasina utilizat. De asemenea tmpul de intarire poate depinde de o serie de factori, inclusiv temperatura ambiantă, tipul de întăritor, cantitatea de căldură generată și temperatura substratului. Dintre toti factorii enumerati, cel mai important dintre este căldura. Cu cât rășina epoxidică este mai calda, cu atât procesul de întărire este mai rapid.

Care rășină epoxidică este potrivită pentru lucrul cu lemnul?

Rasina-epoxidica.ro ofera doua sortimente de produse, comercializate sub brandul IZOCOR  :

- rasina epoxidica transparenta-casting IZOCOR i 2 - pentru turnari de pana la 4 cm / strat.

- rasina epoxidica transparenta IZOCOR i 4 - pentru turnari de pana la 6 mm / strat.


Taguri:

Comentarii