7 dintre cele mai durabile optiuni de acoperire pentru podeaua din casa

7 dintre cele mai durabile optiuni de acoperire pentru podeaua din casa

  Daca esti pe punctul de a face mici renovari prin casa si cauti solutii inteligente pentru podea, nu trebuie sa te lasi coplesita de numarul mare de variante si nici sa te grabesti cu investitiile. Nu uita ca vei beneficia de acea podea pentru multi ani si, prin urmare, ar trebui sa iti ofere toate avantajele pe care le doresti. 

  Iata cateva din cele mai durabile optiuni de acoperire pentru podeaua dintr-o casa.

   

  Lemnul tare

  Pardoseala acoperita cu lemn tare este foarte frumoasa, dar si versatila si durabila. Daca se va intretine corespunzator, aceasta podea poate dura cateva decenii. Cu toate ca poate fi deteriorata de apa sau socuri dure, podeaua din lemn tare este usor de curatat si se poate potrivi in orice decor de interior. 

  Cand alegi acoperirea pentru o podea de lemn tare ar trebui sa tii cont de duritate si finisaja, dar si de posibilitatile de ingrijire si intretinere.

   

  Parchetul laminat

  Parchetul laminat este una dintre optiunile de acoperire pardoseala foarte populara si accesibila si, totodata, durabila si versatila. Rezistent la traficul intens, zgarieturi, razele soarelui si scurgeri, parchetul laminat poate dura cativa ani buni. Mai mult, este genul de acoperire pe care o poti curata usor cu solutiile adecvate.

   

  Pluta

  Daca esti in cautarea unei variante de acoperire de pardoseala care sa fie durabila si, totodata, ecologica, pluta este materialul de care ai nevoie. Datorita moliciunii materialului, pardoselile acoperite cu pluta sunt calde si placute la atingere. Totodata, fac fata foarte bine traficului intens si micilor socuri. Cu toate acestea, din cauza faptului ca este mult mai moale decat lemnul, necesita tratament si atentie. Astfel, tocurile inalte, obiectele ascutite sau grele pot deteriora pardoseala acoperita cu pluta.

  Insa, daca va fi tratata corespunzator, pardoseala acoperita cu pluta poate avea o durata de viata lunga. Daca ai optat pentru pluta, se recomanda sa cureti podeaua cel putin o data pe saptamana, sa ii asiguri si un finisaj de protectie cu ceara si sa folosesti bucati de fetru pentru picioarele mobilierului.


  Bambusul

  La fel ca pluta, bambusul este o alegere ecologica pentru acoperirea unei podele. Datorita sustenabilitatii, pretului si aspectului elegant, bambusul a devenit din ce in ce mai popular in ultimii ani. Cauta o acoperire din bambus de calitate cu 7 sau chiar 8 straturi de finisaj cu oxid de aluminiu si alege scandurile mai late care indica standarde ridicate de fabricatie.

   

  Vopseaua epoxidica

  Podeaua acoperita cu vopsea epoxidica, datorita finisajului neted si lucios, arata intotdeauna fascinant. In plus, aceasta acoperire este foarte durabila si face fata cu succes socurilor dure, variatiilor de temperatura, apei, aburilor si substantelor chimice. Este genul de acoperire ideala pentru podelele din zonele cu trafic intens, dar si pentru baie si bucatarie.

  Totodata, arata extraordinar de bine si este versatila, putandu-se folosi chiar si interioarele elegante. Un mare avantaj al podelei acoperita cu vopsea epoxidica este faptul ca se curata impecabil si se intretine foarte usor.

  In prezent poti gasi pe piata o gama variata de vopseluri epoxidice, in culori si finiaje foarte atractive.

   

  Vinilul

  Vinilul este o alta optiune atractiva pentru cei care cauta solutii durabile pentru podea. Nu numai ca este ieftin, dar arata si foarte elegant. De asemenea, se gaseste intr-o mare varietate de modele si culori si vei putea gasi ceva care sa se potriveasca stilului dorit. Vinilul este acoperirea ideala pentru podeaua din bucatarie, dar si pentru zonele cu trafic intens, fiind usor de curatat. De asemenea, este rezistent la pete si apa.

   

  Piatra

  Deloc in ultimul rand, piatra poate fi o optiune inspirata pentru podele durabile. Datorita suprafetei reci la atingere, aceasta este acoperirea perfecta pentru casele din climat cald. Pentru durabilitate mare se recomanda o pardoseala din piatra neporoasa, cum ar fi ardezia sau granitul. Piatra este rezistenta la pete si apa, fiind alegerea ideala pentru familiile cu copii sau animale de companie.

  Taguri:

  Comentarii