Vrei o casa in tendinte? Vezi avantajele si dezavantajele podelelor epoxidice

Vrei o casa in tendinte? Vezi avantajele si dezavantajele podelelor epoxidice

  Gasirea unei solutii pentru pardoseala care sa faca fata cu succes testului timpului, apei, socurilor si substantelor chimice poate fi o provocare. Aproape fiecare tip de pardoseala are propriile avantaje si dezavantaje, dar podelele acoperite cu vopsea epoxidica par sa ofere cel mai bun raport intre argumentele pro si contra.

   

  Avantajele podelelor epoxidice

  • Aspect foarte frumos - Pardoselile epoxidice sunt netede, stralucitoare, luminoase si au un aspoect profesional si elegant. De asemenea, sunt usor de maturat, spalat si intretinut.
  • Preturi accesibile - Comparativ cu alte tipuri de pardoseli, vopseaua epoxidica este o solutie mult mai accesibila ca pret. Datorita faptului ca se poate aplica direct pe beton si alte tipuri de pardoseala, costurile de instalare sunt mult mai mici.
  • Este rezistenta - Podelele epoxidice sunt extrem de rezistente si fac fata substantelor chimice, apei, aburilor, socurilor dure, variatiilor de temperatura sau traficului intens. Este genul de podea impermeabila la scurgeri usor de igienizat.
  • Este durabila - Podelele epoxidice au o durata de viata considerabil mai lunga decat alte tipuri de pardoseala.
  • Protejeaza betonul - Vopseaua epoxidica protejeaza betonul de umezeala, pete, grasimi si fisuri. Pe termen lung acest lucru reduce costurile de curatare si intretinere, elimina necesitatea covorului si te ajuta sa faci economii substantiale.
  • Se poate gasi intr-o mare varietate de culori si finisaje - Vopseaua epoxidica este disponibila intr-o gama diversificata de culori si poate da o stralucire impecabila, neteda si eleganta oricarui spatiu. Totodata, aceasta se poate personaliza variate modele, fiind optiunea ideala pentru a imbunatati atmosfera si decorul intr-o casa sau un birou.
  • Creste vizibilitatea din incapere - Se poate spune ca vopseaua epoxidica imbunatateste siguranta si vizibilitatea in incaperea unde a fost utilizata. Acest lucru este explicat de faptul ca reflecta lumina foarte bine.

   

  Dezavantajele podelelor epoxidice

  • Este o solutie care necesita inlocuire dupa un timp - Cu toate ca este durabila si rezistenta, vopseaua epoxidica va trebui inlocuita in cele din urma. Pentru a arata din nou bine, dupa o anumita perioada va trebui aplicat un alt strat de vopsea epoxidica.
  • Poate deveni alunecoasa - Podelele epoxidice, daca nu au inserate elemente antiderapante, pot deveni alunecoase cand sunt umede. De aceea, daca se aplica vopsea epoxidica pe podelele care pot fi inundate, trebuie luata in considerare si texturarea acestora, astfel incat sa fie eliminat riscul de alunecare.
  • Inainte de aplicare este nevoie de pregatirea suprafetei - Pardoseala de beton pe care se aplica vopseaua epoxidica trebuei sa fie curata, fara ulei, grasimi sau solventi. De asemenea, suprafata trebuie sa fie perfect uscata. Vopseaua nu va avea aderenta si nu se va fixa pe podelele ude sau in spatiile cu umiditate crescuta. Vestea buna este ca, dupa aceasta pregatire, aplicarea vopselei epoxidice se realizeaza foarte usor. Se recomanda ca aplicarea sa se realizeze numai cu echipament adecvat de protectie.
  • Este nevoie de timp pentru a se usca - Dupa aplicarea stratului epoxidic va fi nevoie de cateva zile pentru ca acesta sa se usuce complet. Mai mult, dupa aplicarea unui strat trebuie asteptat ca acesta sa se usuce complet inainte de a-l aplica pe urmatorul.
  • Mirosul - Epoxidul umed emite vapori puternici. Nuantele mai inchise de epoxid au mai multi intaritori decat cele deschise si, totodata, un miros intens de amoniac dupa aplicare.
  • Daca nu este aplicata corespunzator nu va rezista - Pentru a rezista, pardoseala epoxidica trebuie aplicata conform instructiunilor. In caz contrar, se va zgaria si uza foarte repede. Totodata, va fi nevoie de investitii suplimentare in acizi de curatare speciali si alte substante chimice care garanteaza lipirea epoxidului.
  • Indepartarea este costisitoare - Odata ce epoxidul a fost aplicat, schimbarea culorilor sau a desenelor poate insemna un efort intens si costisitor.

   

  Acum, dupa ce ai vazut care sunt avantajele si dezavantajele podelei epoxidice, este recomandat ca inainte de aplicare sa te consulti cu un antreprenor profesionist. Acesta poate evalua adecvat conditiile si te poate ajuta sa minimizezi riscurile de deteriorare si uzare rapida a podelei epoxidice. 

  Taguri:

  Comentarii